LAKTAŠI, 21. februara – Ovogodišnja, prva redovna sjednica Skupštine opštine Laktaši,održana je juče, a razmatralo se o dvadeset tačaka na  Dnevnom redu.

„Uprava je radila dobro i odgovorno u prethodnom periodu, što je danas opravdano jednoglasnom podrškom odbornika Skupštine opštine. Prošla godina je bila teška i imali smo ograničen budžet, a zahtjevi građana i političkih opcija različiti. Trdimo se da se u našem radu vodimo ineteresom građana, a to nam pokazuju rezultati, te podrška opozicije. Zadovoljan sam radom naše Skupštine i odbornika, njihov rad se zasniva demokratiji i konstruktivnim prijedlozima, što nas izdvaja od ostalih zajednica i urava u okruženju“- rekao je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović.

Takođe, usvojena je i Odluka o predaji na upravljanje, korišćenje i održavanje vrtića u Aleksandrovcu Javnoj ustanovi Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši, te Ambulante porodične medicine u Slatini Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Laktaši .

ambulanta slatina

Vrtic

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši, Boris Spasojević, ovom prilikom je rekao da  se u skladu sa zakonskim odredbama, planiraju  finansijska sredstva u budžetu za finansiranje sportskih aktivnosti, sportskih organizacija opštine i raspoređuju prema namjeni i modelu finansiranja, te je na osnovu toga danas usvojen je Program finansiranja sporta i fizičke kulture opštine Laktaši za 2020. godinu, gdje je  izdvojeno oko 560 000 KM za podršku u radu sportskim organizacijama i klubovima.

 

Opština Laktaši


Novum
Novum
Novum
Novum