LAKTAŠI, 28. aprila – Na republičkom takmičenju u tekvondou održanom u Laktašima najvećim brojem medalja okitili su se članovi Tekvondo kluba “Prnjavor”. Oni su ekipni pobjednici u kadetskoj i seniorskoj te pojedinačnoj konkurenciji. Među juniorima ekipni prvak RS je TK ”Sloga-Prodamont” iz Doboja. U ekipnim borbama u ženskoj konkurenciji kadetske prvakinje Srpske postale su takmičarke TK ”Sloga-Prodamont” a kod juniorki prvak Srpske ekipno u borbama je TK ”Doboj”.

Clanovi-TK-Prnjavor-foto-Privatna-arhiva

U pojedinačnoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je TK ”Sloga-Prodamont” Doboj a treće TK” Šekovići”. Pehar za najuspješnije takmičare u različitim kategorijama osvojili su Monika Gajanić TK ”Prnjavor”,  Stefan Đorotić,  Anđelina Milošević i Kristijan Zekić  TK ”Šekovići”, Stefan Marković i Ivana Ilić TK”Sloga-Prodamont”, Zoran Aščerić TK ”Falkon” i Vanja Stokić TK ”Student”.

Sampioni-RS-u-tekvandou-foto-Privatna-arhiva

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Ovo prvenstvo pokazalo je da tekvondo ima sve važnije mjesto i ulogu u sportskoj porodici Republike Srpske – kazao je Branislav Njegovan, predsjednik Tekvondo Saveza RS.

 

Na prvenstvu RS učestvovalo je 16 ekipa sa 150 takmičara.

 

Srpskainfo