LAKTAŠI, 20. decembra – Poljoprivrednici, proizvođači povrća sa područja opštine Laktaši, koji su ostvarili pravo na premiju za proizvedeno i prodato povrće, mogu da očekuju ovih dana sredstva u iznosu od nešto više od 1000 KM, po proizvođaču.

povrce

Kako kažu iz opštinske Uprave, pravo na premiju za proizvedeno i prodato povrće imali su proizvođači (fizička lica i poslovni subjekti) koji su ostvarili prodaju u obračunskom periodu ako je proizvodnja ostvarena na površinama registrovanim kao obradive i koje su prijavljene kao način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava (APIF).

Načelnik opštine, Ranko Karapetrović, rekao je da je su ove mjere podsticaj poljoprivrednicima da se i dalje nastave baviti proizvodnjom povrća. Obzirom da je bio visok prinos povrća ove godine, sa mjerama podsticaja Opština Laktaši  nastaviće i naredne godine.

Uslove za dobijanje novčanih sredstava ostvarilo je ukupno 17 poljoprivrednika opštine Laktaši, a ukupan iznos koji je dodjeljen je 20 000 KM.

 

Izvor: Opština Laktaši