LAKTAŠI, 12. oktobra – Opština Laktaši je raspisala konkurs  za dodjelu sredstava fizičkim i pravnim licima za prodato vlastito proizvedeno povrće na području opštine Laktaši.

download (8)

Kako kažu u opštini,  pravo na premiju za proizvedeno i prodato povrće imaju proizvođači (fizička lica i poslovni subjekti) koji ostvare prodaju u obračunskom periodu ako je proizvodnja ostvarena na površinama registrovanim kao obradive i koje su prijavljene kao način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava (APIF). Pored ove kategorije, ovo pravo mogu ostvariti i :

–  Proizvođači i otkupljivači koji se bave proizvodnjom, odnosno distribucijom merkantilnog krompira ostvaruju pravo na premiju iz tačke 1., ako su upisani u Fitoregistar;

– Pravo na premiju iz tačke 1. utvrđuje se za sljedeće vrste povrća: krompir, krastavac, paprika, paradajz, crveni luk, bijeli luk, mrkva, cvekla, rotkva, patlidžan, kupus, dinja, lubenica, muskatna tikva i povrtna tikva.

– Pravo na premiju iz tačke 1. imaju proizvođači koji ostvare minimum obima proizvodnje po vrstama, i to za:

a) povrće u zatvorenom prostoru minimum 0,1 ha sa najmanje 1.500 kg po vrsti
povrća,
b) povrće na otvorenom prostoru minimum 0,3 ha ukupnih površina povrća iz tačke
3. i tačke 1., odnosno 0,1 ha ukupnih površina krastavca kornišona, sa najmanje
1.500 kg po vrsti povrća.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se putem pošte na adresu Opštinska uprava opštine Laktaši, Karađorđeva 56. ili direktno u prijemnu kancelariju opštine (kancelarija broj 9) sa naznakom „Komisiji za dodjelu
sredstava fizičkim i pravnim licima za prodato vlastito proizvedeno povrće na području opštine Laktaši“.

Konkurs će biti  otvoren 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 01.11.2018. godine, a da biste konkurisali potrebno je, uz zahtjev, priložiti:

a) kopiju lične karte,
b) dokaz o prebivalištu na području opštine Laktaši,
v) otkupne blokove na osnovu kojih je izvršen otkup,
g) potvrda iz APIF-a kojom se potvrđuje da je gazdinstvo prijavljeno do 15.05.2018.
godine i
d) listu korištenja poljoprivrednih površina iz APIF-a.