LAKTAŠI, 16. septembra – JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši najavio je svečano otvaranje 15. Festivala amaterskog teatra Laktaši 2020 koji će trajati od 18. do 20. septembra.

Festival će biti otvoren u 18:30 časova Izložbom fotografija povodom 15 godina Festivala u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši. Zatim će u 19 časova biti premijerno odigrana predstava „Milion i po”, rađena po motivima komedije „Prah” Đerđa Špire, u režiji Ognjena Todorovića, a u izvedbi Dramskog studija „Daske”. Sve predstave će biti odigrane na kamernoj sceni u velikoj sali u JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši.

U takmičarskom dijelu programa, pored domaćina, učestvovaće još četiri pozorišne grupe iz:  Banjaluke, Prnjavora, Mostara i Trebinja.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Milan Gajić, master dramaturgije.

Stručni žiri čine Renata Agostini, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Banjaluka, studijski program – Dramske umjetnosti, Duško Pevulja, vanredni profesor na Filološkom fakultetu Banja Luka, studijski program – Srpski jezik i književnost.

Voditelj okruglog stola je Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.