LAKTAŠI, 18. jula – U okviru projekta „Podrška dobrom funkcionisanju opštinske samouprave“, koji implementira međunarodna organizacija „People in need“, a na kojem je Opština Laktaši partner, protekle sedmice, načelnik Ranko Karapetrović boravio je u studijskoj posjeti Republici Češkoj.

Cilj posjete bila je razmjena iskustava u oblasti lokalnog samoupravljanja, privlačenja sredstava iz fondova Evropske unije za infrastrukturne projekte efikasnog upravljanja otpadom, a prezentovane su i oblasti inovativnih tehnologija i „pametnih“ rješenja, čija bi implementacija doprinijela unapređenju kvaliteta života u opštini Laktaši.

„Pored naše lokalne zajednice, učesnici u projektu su još tri opštine i grada iz Bosne i Hercegovine, te zaista smatram da je ovo jedan odličnan primjer dobre prakse, koji bi se trebao primjeniti i na naša područja“, rekao je načelnik Laktaša Ranko Karapetrović.

U narednom periodu ova opština će intenzivirati saradnju sa Češkom Razvojnom agencijom, Ambasadom Republike Češke u BiH, ali i sa češkim opštinama i gradovima koji će posjetiti Bosnu i Hercegovinu krajem godine.

Izvor: Opština Laktaši