LAKTAŠI, 2. februara – Izvršni direktor za ekonomske poslove u “Elektrokrajini”, Ostoja Dumonić (39) iz Srpca poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Laktaša, kada je automobilom “škoda” sletio sa puta.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je do nesreće došlo u nedjelju oko 16.50 časova i da je Dumonić nastradao na licu mjesta.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Dumonić poslijepodne krenuo iz Srpca prema Laktašima i dolaskom u blizini restorana “Ada” kod Laktaša izgubio je kontrolu nad “škodom”.

– Tom prilikom automobil se više puta prevrnuo i na kraju udario je u veliko drvo. Kada je došla Hitna pomoć Dumonić je već bio mrtav. Policija je obavila uviđaj, a uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina – rekao je izvor blizak istrazi.

Iza Dumonića su ostali supruga i troje maloljetne djece.

U “Elektrokrajini” juče su bili u šoku zbog gubitka izuzetno sposobnog direktora i dobrog radnog kolege kojeg su obožavali u ovom privrednom kolektivu.

– Dumonić je bio veoma vrijedan i jedan od omiljenih radnika u ovom preduzeću – rekli su u “Elektrokrajini”.

Dumonić je i u Srpcu važio za uglednog čovjeka koji je u ovoj opštini obavljao najodgovornije funkcije. Kao perspektivan mladi ekonomista, ubrzo nakon završetka fakulteta imenovan je za načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Srpcu da bi 2004. godine bio postavljen za direktora srbačke “Elektrodistribucije” gdje je proveo narednih pet godina.

Nakon toga je dvije godine obavljao funkciju direktora u banjalučkoj kompaniji “Velefarm”.

Dobri rezultati u srbačkom elektropreduzeću i savjestan rad na novoj dužnosti u Banjaluci, preporučili su ga 2013. godine za mjesto izvršnog direktora za ekonomska pitanja “Elektrokrajine”.

U Srpcu je juče vladala nevjerica zbog njegove pogibije a naročito u bivšem preduzeću “Elektrodistribucija” gdje je ostavio dubok trag.

– Mnogo dobrih stvari uradio je u ovom preduzeću. Dobro se odnosio prema radnicima i pamtimo ga kao vedrog i uvijek nasmijanog čovjeka, koji je svoje obaveze izvršavao sa lakoćom – rekao je predsjednik sindikata u srbačkoj “Elektrodistribuciji” Mladen Suvajac.