LAKTAŠI, 09. oktobra – Stanovnici Laktaša od sada mogu da pokucaju na vrata opštine i o svojim problemima razgovaraju sa narodnim poslanicima. Tamo je otvorena kancelarija u kojoj će jedan od tri narodna poslanika odvojiti vrijeme za građane. Dostupni su im tri dana u sedmici, a najavljivanje nije potrebno.

opstina-laktasi

“Mi smo na raspolaganju da razgovaramo, znači – utorak, srijeda, četvrtak 10 – 14 časova. Takođe bih željela naglasiti da na sajtu opštine Laktaši će isto tako biti obavještenje da radi poslanička kancelarija, vrijeme kada radi, kada koji poslanik radi”, navela je Snježana Kelečević, poslanik u Narodnoj skupštioni RS.

“Dio problema koje sam ja primijetio u komunikaciji sa građanima vezani su i za određene neupućenosti građana u određena njihova prava koja su regulisana zakonom, a za koja oni ni ne znaju. Ta komunikacija je uvijek korisna. rekao je Slobodan Protić, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

I poslanik Nenad Kuzmić se nada da će u Laktašima riješiti najveće probleme. Da će se ti problemi naći i u skupštinskoj raspravi nada se i prvi čovjek opštine.

“I njima će biti lakše i nama. Oni danas-sutra kada budu učestvovali u donošenju nekih zakonskih tekstova, odnosno zakona, biće im lakše kada iz baze imaju kako ti zakoni utiču direktno na građane”, rekao je Ranko Karapetrović, načelnik Laktaša.

Građanima poslanička kancelarija mnogo znači. Vjeruju da će bolji položaj ostvariti najugroženiji mještani.

I do sada su građani bili u kontaktu sa poslanicima, ali ne tako često. Osim problema, u poslaničkoj kancelariji moći će da predlože i izmjene nekih propisa.

/ATV/