LAKTAŠI, 11. jula – Proteklih dana se redakciji “Glasa Laktaša” obratio veliki broj čitalaca koji žive na području Drugovića i okoline, sa pitanjem da li nam je poznato zašto je snabdijevanje vodom neuredno. Nezadovoljni mještani kažu da i onda kada imaju vodu, pritisak je jako nizak.

“U zadnjih 5 dana voda je bila samo 2 popodneva i to sa nedovoljnim pritiskom! Možete ovaj problem da postavite i na vašoj stranici jer nije normalno da u 21. veku ljudi vade kišnicu da bi se okupali i to sve na 11km od Laktaša”, kaže jedan od stanovnika Drugovića.

Iz КP “Budućnost” a.d Laktaši stiže objašnjenje da je zbog nepovoljne hidrometeorološke situacije smanjena izdašnost vodovodnih izvorišta. Informacije radi, u julu mjesecu 2019. godine proizvodnja vode iznosila je oko 230 m3/h, dok trenutna proizvodnja vode iznosi oko 175 m3/h, pri čemu je potrošnja veća od proizvodnje vode.

Iz navedenih razloga apeluju na racionalno korištenje vode, te da se uzdrže od zalijevanja zelenih površina i bašta, punjenja bazena, pranja vozila i drugih načina upotrebe vode u svrhe koji nisu nužne, jer ukoliko se ne budemo pridržavali mjera štednje u potrošnji vode, postoji opasnost da će КP “Budućnost” a.d. Laktaši biti prinuđeno da uvede redukcije u isporuci vode.