LAKTAŠI, 24. aprila – Juče je u JU „Centru za kulturu i obrazovanje“ Laktaši održana svečana Akademija povodom Dana opštine Laktaši. Minutom ćutanja  odata je zahvalnost palim borcima narodnooslobodilačkog i odbrambeno-otadžbinskog rata.

admin-ajax (4)

Svečanu Akademiju upotpunio je bogat kulturno-umjetnički program. Nastupali su: hor Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, Jakov Zrnić na klaviru – II razred Osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“, Maja Topić, član Dramskog studija „Daske“, Milica Trišić na violini – I razred Osnovne muzičke škole, Ognjen Todorović – glumac, Emilija Protić na klaviru – VI razred Osnovne muzičke škole, prof. Stojan Bojić na harmonici, te gudački orkestar Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“. U toku programa gosti su imali priliku da isprate i izložbu fotografija „Čarobni Laktaši“, autora Srđana Vujmilovića.

admin-ajax

admin-ajax (1)

Povodom Dana opštine Laktaši, polagani su vijenci na spomen obilježja poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata i Odbrambeno-otadžbinskog rata. Vijence su polagali: predstavnici SUBNOR-a, načelnik opštine Laktaši, zamjenik načelnika, predsjednik Skupštine opštine Laktaši, udruženje Veterana opštine Laktaši, Opštinska boračka organizacija, udruženje Ratnih vojnih invalida i organizacija starješina vojske Republike Srpske.

dav

Svaka lokalna zajednica posjeduje specifičnosti koje su svojstvene samo građanima koji žive na njenim prostorima. Opština Laktaši, za zasluge u oblasti kulture i unaprijeđenja privrede ove godine dodijelila je Plaketu opštine Laktaši za četvoro naših građana, Zvonimiru Kresojeviću iz Laktaša, preduzeću „Peštan“ d.o.o. iz Glamočana, protojereju stavroforu Radivoju Sariću iz Laktaša i Željki Avrić iz Sremske Mitrovice.

admin-ajax (5)

admin-ajax (3)

Zlatni cvijet mladosti je priznanje Opštine Laktaši, koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u svim oblastima života i rada omladine i mladih. Priliku ove godine da dobiju ovo priznanje ima li su Sandro Poletan iz Trna, za izuzetan doprinos u oblasti sporta i Dalibor Đukić iz Šušnjara, za ostvarenja u oblasti muzičke umjetnosti.

admin-ajax (2)

U toku ove sedmice, a povodom obilježavanja Dana opštine Lataši, oranizovana su razna dešavanja. Građani su imali priliku da prisustvju XVII Zavičajnim susretanjima u JU „Centru za kulturu i obrazovanje“ Laktaši. Načelnik opštine Laktaši, poklonio je svim građanima predstavu „Noć bogova“, koja će se odigrati danas od 19.30 časova.