???

LAKTAŠI, 25. juna – Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković otvorio je danas u Laktašima 16. Regionalnu konferenciju o katastru i infrastrukturi geoprostornih podataka, koja će trajati dva dana.

Konferencija je okupila oko 100 učesnika iz Srbije, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Švedske, Holandije, Belgije, Svjetske banke, te predstavnike Savjeta za infrastrukturu geoprostornih podataka Republike Srpske, predstavnike Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci i druge učesnike iz privatnog i javnog sektora.

Na 16. Regionalnoj konferenciji učesnici će imati priliku da se upoznaju sa infrastrukturom geoprostornih podataka, katastrom i geodetskom infrstrukturom i tržištem nepokretnosti i održivim razvojem kroz prezentacije predstavnika svih geodetskih uprava i da se upoznaju sa stanjem u regionu i Evropi.

„Gradska uprava uspješno sprovodi projekat DELEF u okviru koga smo popisali katastarske opštine Laktaši, Laktaši Riječani, Jakupovci, Veliko Blaško, Trn, Glamočane, Slatinu, Mahovljane i Aleksandrovac, a u toku je popis katastarske opštine Maglajani. Lokalna smo zajednica koja je prva u Republici Srpskoj u saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske izvršila masovnu procjenu nepokretnosti, odnosno procjenjeno je 60 odsto  nepokretnosti na teritoriji lokalne zajednice. Ne sumnjamo da ćemo u budućnosti nastaviti realizovati projekte koji se odnose na reformu i unapređenje sektora zemljišne administracije, a sve u cilju rješavanja imovinsko pravnih odnosa naših građana“, istakao je gradonačelnik Miroslav Bojić