LAKTAŠI, 16. novembra – Izvode iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu, stanovnici Laktaša sada mogu da poruče, putem vajbera ili gradskog portala, od digitalne asistentkinje MIA i dobiju na kućnu adresu. MIA je tu da, u realnom vremenu, u bilo koje doba dana ili noći, sedam dana u nedjelji, pruži informacije i o drugim administrativnim uslugama, a tokom oktobra građani su joj se obratili za pomoć 2.618 puta.


MIA je četbot zasnovan na vještačkoj inteligenciji, zbog čega je razgovor s njom prirodan, nalik razgovoru sa drugom osobom. Ovakav vid komunikacije predstavlja najsavremenije tehnološko rješenje i koriste ga mnoge industrije i javni sektor, kako bi korisnicima obezbijedili najbolju uslugu, uz uštedu njihovog vremena i novca.

– Pretraživanje na sajtu gradske uprave skraćuje vreme dolaska do informacije, ali i dalje zahtijeva dobru koordinaciju i snalaženje na vebu. Zato MIA predstavlja najefikasnije rješenje, jer nudi tačne i precizne odgovore na tražena pitanja i opslužuje ogroman broj korisnika istovremeno, zbog čega nam je drago da naša analitika pokazuje da postoji pozitivan trend rasta svakog mjeseca u broju građana koji se okreću ovoj metodi dolaska do informacija – kaže Olivera Radić iz Privredne komore Republike Srpske.

Laktaši su krajem prošle godine, bili jedna od dvije lokalne samouprave u Republici Srpskoj, koje su prve dobile četbot podršku u radu gradske uprave. Putem četbota, građani mogu da saznaju šta im je sve potrebno od dokumentacije za zaključenje braka, registrovanje preduzetničke radnje i dodjelu stipendija za studente prve godine fakulteta i učenike srednjih škola. Sredinom septembra ove godine, uvedene su dvije nove usluge – podnošenje zahtjeva za izvode iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu, kao i prijavljivanje komunalnih problema.

Putem četbota moguće je prijaviti bilo koji problem u opštini, poput divljih deponija, rupa na putu, kvarova na uličnoj rasvjeti, buke u zgradi ili ulici i druge slične situacije. MIA sve prijave prosljeđuje javnim komunalnim preduzećima, kako bi problem bio otklonjen u što kraćem roku, a građani je mogu podnijeti anonimno ili uz ostavljanje ličnih podataka, ukoliko žele da budu informisani o daljem toku postupka.

Inovacija je realizovana putem regionalnog projekta “Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije”, koji sprovode GIZ i kompanija SAGA u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje, koju predstavljaju NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Pored Laktaša, MIA je zaposlena i u gradu Bijeljina, kao i u dva grada u Srbiji – Šapcu i Somboru.

PR tekst