LAKTAŠI.10.maj- U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u Laktašima je danas održan radni sastanak u vezi sa aktivnošću organizacije „Start up“ dana u Banjoj Luci, koji će se održati 29. maja ove godine.
FB_IMG_1494412617981
Predstavnici Fondacije mreža „Networks“, istakli su da predviđeni događaj u Banjoj Luci, ima za cilj da ideje pojedinaca ili kompletne grupe jedne mjesne zajednice pronađu put do globalnog tržišta.
Kao vanjski saradni UNDP-a, ova fondacija nastoji da podrži projekat u 25 opština i da pruži mogućnost realizaciji novih ideja.
„Imamo za cilj da što aktivnije uključimo pojedince, a ne samo mjesne zajednice koje su unutar ovog projekta, u proces donošenja odluka i rješenja“, rekla je voditeljka projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Majda Ganibegović.
Ona je dodala da se sve predviđene aktivnosti trebaju realizovati.
„S obzirom da možemo djelovati u šest mjesnih zajednica u okviru jedne jedinice lokalne samouprave, ali one moraju biti primjer za sve ostale koje se nalaze na nivou opštine ili grada“, dodala je Ganibegovićeva.
Sastanku su, pored opštinskog rukovodstva, prisustvovali i predsjednici mjesnih zajednica opštine Laktaši.