ZVORNIK, 13. novembra – Laktaši su u 17. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske bili bolji od Drine. U prvom poluvremenu viđene su po dvije prilike na obe strane. Domaćin se koncentrisao na prekide pa je tako u dva navrata, preko kapitena Ćuluma, opasno zaprijetio iz slobodnih udaraca.


Vuković je prvi udarac odbranio, dok je drugi prohujao pored stative. Laktaši su svoje šanse imali preko Markovića, čije šuteve je skidao Ružić.

Fizika je u drugom dijelu napustila domaće igrače, što su gosti dobro iskoristili i u 57. minuti, poslije dobro uigrane akcije došli do vođstva. Milojević je lijepo uposlio Markovića, a ovaj hladno presudio Ružiću za 0:1.

Čist zicer i šansu da stave tačku na susret Bajićevi izabranici su imali u 73. minuti. Akcija kao iz udžbenika u kojoj su učestvovali Marković i Vuković nije uspješno okončana, djelomično zahvaljujući i lošem stanju terena.

Sve dileme, ako ih je i bilo, riješene su u 85. minuti. Rezervista Stamenković, koji je po ulasku u igru preuzeo kapitensku traku, mudro je ćušnuo loptu Škoriću kroz domaću odbranu; Škorić je potom izašao sam na Ružića, dobro se snašao kod prijema i još bolje pogodio za konačnih Drina – Laktaši 0:2.

Za Laktaše je debitovao 17-godišnji član juniorske selekcije Danijel Gavrić, koji je u igru ušao dva minuta prije kraja.

DRINA Ružić, Knežević, Erić, Ćulum, Mazić, Sušić (od 69. Marković), Vasić, Tvrdišić (od 33. Hidić), Blagojević, Stanišić, Beatović (od 50. Milošević).

LAKTAŠI Vuković Đ, Milić, Milojević (od 87. Komljenović), Ostojić, Marković (od 78. Stamenković), Petković (od 87. Šavija), Škorić (od 90. Savanović), Bosančić, Runić, Dojčinović, Vuković D (od 90. Gavrić).