LAKTAŠI, 27. decembra – Kraj kalendarske godine u Laktašima je sada već tradicionalno rezervisan za izbor najboljeg sportiste ove lokalne zanednice.

Galerija Doma Kulture bila je mala da ugosti sve sportiste i sportske radnike, kao i trenere i roditelje koji su došli da isprate ovu manifestaciju koja se u Laktašima održava već dvadeset i šest godina.

Mirolsav Bojić, načelnik opštine Laktaši, obratio se prisutnima:

“Na početku ove kakendarske godine nismo bili ni svjesni koliko će ova godina u Laktašima biti uspješna za naše sportiste. Mnoga su takmičenja bila upitna zbog situacije u kojoj smo se našli početkom godine. Ovo je jedna jedna od najuspešnijih godina za naš sport, jer su i mnogi sportski kolektivi ali i pojedninci ostvarili izuzetne sportske rezultate. U našoj lokalnoj zajednici imamo izuzetne sportske rezultate, a gradnjom sportske dvorane pored Osnovne škole u Klašnicama krajem januara naredne godine nastavljamo da ulažemo u sportske terene i da stvoramo još bolje uslove za naše sportiste, od najmlađih do najstarijih sportskih kolektiva.“

Najbolji sportista opštine Laktaši je Goran Zelenika član Fudbalskog kluba „Laktaši“ jesenjeg šampiona Druge lige Republike Srpske grupa zapad. Ne možemo a da ne spomenemo i našeg Sergeja Vlaču, člana plivačkog kluba ”Delfin” Laktaši, koji svojim uspjesima utire put za svijetlu sportsku budućnost.

 „Ovo priznanje je veoma značajno za cijeli sportski kolektiv ali i za mene lično. Ostvarili smo izuzetne rezultate. Sa FK „Laktaši“ smo jesenji prvaci Druge lige Republike Srpske grupa zapad i nadam se da ćemo dobrim i kvalitetnim pripremama koje planiramo odratiti u zimskoj pauzi nastaviti niz dobrih utakmica i ovjeriti na proljeće titulu i plasman u Prvoligaško društvo Republike Srpske“, kaže Goran Zelenika, najbolji sportista opštine Laktaši.

Ostali nagrađeni sportisti su:

Najperspektivnija sportistkinja od 10 do 16godina: Hana Predojević – Ženski košarkaški klub “Igokea”

Najperspektivniji spotista od 10 do 16godina: Luka Jovičić – Košarkaški klub “Igokea”

Najuspešnija sportistkinja do 18godina: Tamara Đukić – Đžudo Klub “Laktaši”