LAKTAŠI, 03. marta – Privredna komora RS, organizovala je juče, u prostorijama Privredne komore u Banjoj Luci, obuku za BFC SEE timove grada Zvornika i Opštine Laktaši, u vezi sa III izdanjem BFC SEE standarda i primjenom nove elektronske platforme.

Laktaši

Seminar je namijenjen BFC kordinatorima i članovima BFC timova, koji će raditi na prikupljanju i dostavljanju dokumentacije za dokazivanje ispunjenosti kriterijuma, iz gradova i opština, koji će biti sertifikovani/resertifikovani prema III izdanju BFC SEE standarda.

Uslovi za poslovanje u gradovima i opštinama certifikovanim po BFC SEE standardu su 76% bolji nego u ostalim lokalnim samoupravama prema istraživanju “tajnog kupca”.

Pitate se šta uopšte znači BFC SEE standard?

Certifikacija opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) je jedinstveni program za evaluaciju i unapređenje uslova za poslovanje i investiranje na lokalnom nivou.

Program certifikacije daje opštinama i gradovima plan reformi i jasne smernice kako da kreiraju dobru poslovnu klimu i uvedu međunarodno priznate standarde efikasne i transparentne lokalne administracije. Za privredu i investitore koji žele da presele ili prošire svoje poslovanje u jugoistočnu Evropu, BFC SEE obezbeđuje stabilno i predvidivo poslovno okruženje i pomaže u identifikovanju opština i gradova koji nude najbolje uslove za ulaganje i imaju najveći potencijal za razvoj.

 

Opština Laktaši