LAKTAŠI, 29. aprila – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom do 31 stepen Celzijusov.
Tokom noći i u ranim jutarnjim satima na sjeveru preovladavaće promjenjivo oblačno uz mogućnost kratkotrajnu kišu. U ostalim krajevima biće pretežno vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

suncano i toplo
Uz umjeren razvoj oblačnosti uz rijeku Drinu, ponegdje u drugom dijelu dana može biti malo kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab istočni vjetar, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni.

Minimalna temperatura vazduha od osam do 16, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen Celzijusov.

Toplo i sunčano vrijeme zadržaće se i u utorak, 1. maja, sa dnevnom temperaturom od 22 do 28 stepeni.

Promjena vremena može se očekivati od sredine srijede, 2. maja, kada će uz jak razvoj oblačnosti početi da pada kiša, a biće i pljuskova sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 29 stepeni.

Malo svježije biće u četvrtak, 3. maja, kada će preovladavti i pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Popodne se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, kada su moguće i mjestimično obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura 20 do 24, u Semberiji do 27 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno sunčano vrijeme, a u pojedinim krajevima registrovani su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Danas je preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. U Bosni su u drugoj polovini dana registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

Doboj, Prijedor i Mostar danas su bili najtopliji sa 31 stepenom, koliko je izmjereno u 14.00 časova.

U Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku bilo je 30 stepeni, u Novom Gradu, Gradačcu, Grudama i Sanskom Mostu 29, u Trebinju, Srebrenici, Srpcu, Tuzli i Širokom Brijegu 28, u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Bihaću i Bugojnu 27, u Kneževu, na Manjači, u Neumu i u Foči 26, u Višegradu i Livnu 25, u Gacku i Nevesinju 24, na Sokocu 23, na Han Pijesku, u Kalinoviku i na Ivan Sedlu 22 i na Bjelašnici 12 stepeni.

 

Srna