LAKTAŠI, 15. maja – Jedna vaspitačica iz privatnog vrtića u Derventi pozitivna je na virus korona, naveo je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić. Iako je ministar izjavio da je i u  Laktašima na virus korona bila pozitivna jedna teta, iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši, reaguju na ovu vijest.

Do sad testirani vaspitači su negativni na virus korona, a jedina pozitivna osoba bila je radnica koja radi na održavanju čistoće, koja od 30.marta nije radila u vrtiću.

“Svi radnici naše Ustanove će biti testirani na virus korona, prije nego što počnemo sa radom. Rezultati dosadašnjih testiranja su potvrdili da je jedna osoba iz našeg kolektiva pozitivna na pomenuti virus. U pitanju je radnica koja radi na održavanju čistoće, koja od 30.marta nije radila u vrtiću. Svi vaspitači imaju negativne rezultate na ovom testiranju, i to je ono što je najbitnije, prije nego što mališani krenu ponovo u vrtiće”, izjavila je za “Glas Laktaša” direktor Ustanove, Nataša Trninić.