LAKTAŠI, 13. novembra –  Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” organizovalo je niz aktivnosti objedinjenih u manifestaciji pod nazivom “Ljubičasti novembar”, a centralne aktivnosti biće održane u utorak, 17. novembra, kada se obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

       U Republici Srpskoj obilježavanje dana posvećenog najmanjim i najhrabrijim borcima počelo je 2016. godine kada je Udruženje i osnovano, a opština Laktaši ove godine po prvi put biće dio podrške “Mrvicama”.

        Naime, 17. novembra zgrada Opštine u Laktašima sijaće ljubičastom bojom u znak podrške prijevremeno rođenim bebama, a “Mrvicama” i njihovim roditeljima u obilježavanju ovog njima važnog dana pridružiće se i čelnici opštine Laktaši. Početak programa planiran je za 18.30h.

        Na platou ispred zgrade Opštine, u skladu sa epidemiološkim mjerama, planirano je i predstavljanje slikovnice “Čudesni mali heroji”, čiji su junaci upravo najmlađi heroji, te simbolično puštanje balona ljubičaste boje u vazduh.

       Da Laktaši ove godine zasijaju ljubičastom bojom i pruže podršku malim hrabrim borcima založila se Jelena Ćetković, majka “Mrvica” Petre i Nikolije i predsjednica Skupštine Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj.