LAKTAŠI, 12. juna – Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je nacrtom rebalansa budžeta za ovu godinu, koji danas razmatra Skupština opštine Laktaši, predviđeno povećanje za oko dva miliona KM određenih grantova i kalkulisani suficit od prošle godine.

opstina

 

Karapetrović je naveo da će ta sredstva biti podijeljena na investicione radove, prvenstveno na rekonstrukciju putne mreže i izgradnju vrtića u Aleksandrovcu, saopšteno je iz Opštine Laktaši. On je naveo i da se Akcioni plan kapitalnih investicija usvaja svake godine u skladu sa Strategijom razvoja, te da će ove godine biti donesena odluka o pristupanju reviziji Strategije.

Ranko-Karapetrovic

“Imamo više od pedeset odsto ostvarenih projekata, a svega devet odsto naših ulaganja u projekte. Najviše su to različiti donatorski izvori, tako da to govori da je budžet opštine potcijenjen i opština Laktaši trpi neravnomjernu raspodjelu prihoda na nivou Republike Srpske”, rekao je Karapetrović u pauzi sjednice Skupštine opštine.

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu sjednice je i Informacija o sudskim sporovima, koja će konačno biti usvojena kada bude gotov Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske.

borisspasojevic

 

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević rekao je da se od kapitalnih investicija radi i na određenim vodozahvatima, ambulanti u Slatini, čiji su projekat i lokacijski uslovi u završnoj fazi.

 

Srna