LAKTAŠI, 15.marta- Štab za vanredne situacije Opštine Laktaši, donio je večeras naredbu kojom se od sutra, pa u idućih sedam dana obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, osim hotela i hostela kojima je dozvoljena ugostiteljska usluga ali samo za goste.

Zabranjuje se rad trgovinskih objekata, osim trgovina prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje, osim pekara do 22.00 časa i dragstora koji rade na princip šalterske prodaje od 18.00 do 22.00 časa.

Zabranjuje se rad objektima uslužne djelatnosti, osim taksi službe i automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, kojima je dozvoljen rad do 15.00 časova.

Prema odluci Štaba, benzinske pumpe nastavljaju sa uobičajenim režimom rada, s tim da svu ostalu robu, osim goriva, mogu da prodaju samo do 18.00 časova. Takođe, apoteke rada bez promjene radnog vremena, ali uz kontrolu organizovanog broja ulazaka i pojačane mjere dezinfekcije, a poljoprivrednim apotekama rad je dozvoljen do 15.00 časova.

U Opštinskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima, osim Doma zdravlja, od sutra biće organizovan minimalan proces rada. Na ulazu u prostorije Opštinske uprave biće ograničen ulaz, uz apel da ni u ambulantu ni u Opštinsku upravu se ne dolazi bez prijeke potrebe.

Ista preporuka važi i za privatne poslodavce, te da pokušaju organozovati svoj rad sa minimalnim brojem izvršilaca.

Opština Laktaši