LAKTAŠI, 18. marta – Danas je u prostorijama opštine Laktaši održana dodjela stipendija učenicima i studentima. Ovakva praksa predstavlja nastavak  dugogodišnje podrške opštine Laktaši  obrazovanju i usavršavanju mladih. Ugovore o stipendiranju studentima dodjeljivao je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović.

admin-ajax (1)

U svom obraćanju načelnik, Ranko Karapetrović je istakao da je uspostavljen  model stipendiranja sa naglaskom na potrebne stručne kadrove u visokoj stručnoj spremi koji će u narednom periodu biti nosioci razvoja lokalne zajednice, a tu se izdvajaju mašinski i elektrotehnički smjerovi. Isto tako, načelnik je izrazio nadu da će podrška Opštine Laktaši kroz stipendiranje pomoći u daljem obrazovanju.

admin-ajax

Sanela Ilić, student prve godine Mašinskog fakulteta u Banja Luci, ovom prilikom je rekla da je izabrala ovo zanimanje iz razloga što je to deficitarno zanimanje u opštini Laktaši, a stipendija i podrška Opštine Laktaši, daje dodatnu motivaciju za dalje studiranje.

admin-ajax (2)

Opština Laktaši u školskoj 2018/2019. godini, dodjelila je ukupno 201 stipendiju od čega 122 srednjoškolske i 79 studentskih stipendija.

Stipendiranje  učenika i studenata  pokazalo se kao dobar podsticaj kroz povećanje visokoobrazovanog kadra na području opštine Laktaši.

 

(Opština Laktaši)