Današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Laktašima, rezultirala je sa 93 davaoca. Nakon obavljenog ljekarkog pregleda krv je dalo 72 davaoca.

Čini se da je broj davaoca manji nego inače, međutim nedavno je 18 naših davalaca u banjalučkoj transfuziji darovalo krv za poznatog primaoca, što je automatski umanjilo današnje brojke.

Takođe grupa od 10 davalaca sprema se naredne sedmice da idu u Zavod za transfuziju krvi Banjaluka da daruju krv pošto su bili spriječeni danas da prisustvuju akciji darivanja krvi. S obzirom na to, Laktaši ipak nisu “podbacili”. Kapi koje život znače pronađu svoj put, do onih koji ih trebaju.

Zanimljivo je za istaći da je na današnjoj akciji učestvovao Miroslav Panić iz Teslića kojem je ovo bio 101. put da daruje krv.

Organizator, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Laktaši se zahvaljuje  laktaškoj eparhiji i Opštini Laktaši na podršci u realizaciji programskih aktivnosti.

“Takođe  zahvaljujemo se svim današnjim učesnicima akcije darivanja krvi. Svim građanima Opštine Laktaši čestitamo predstojeće Vaskršnje praznike kao i Dan opštine”, rekla je za Glas Laktaša Božica Malinić, predsjednik Društva.