LAKTAŠI, 18. maja – JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši organizuje  koncert Natalije Todorović – violina i Vlade Danića – klavir.
Koncert će biti održan u Galeriji JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši, u utorak, 22. maja 2018. godine u 19.30 časova.
violina i klavir

Posjetioci će na programu imati priliku čuti djela poznatih kompozitora: W.A. Mocarta, Vlade Miloševića, Vlastimira Peričića, Bele Bartoka, Nikola Paganinija kao i autorske kompozicije Natalije Todorović.

Biografije

Natalija Todorović (violina), rođena je u Banjaluci gdje je završila Osnovnu i Srednju Muzičku školu Vlado Milošević u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine u klasi prof. Uroša Pešića (Srbija) a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti sa najvišom ocjenom. Kao student bila je stipendista Austrijske barokne Akademije, 2008. godine i stipendista fondacije Milan Jelić. Tokom svog dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja, kao violinista ali i kao profesor violine. Natalija već 11 godina radi kao prof. violine u Muzičkoj školi V. Milošević i ima zapažene i pedagoške rezultate. Deset godina je svirala na violini istaknutog banjalučkog kompozitora Vlade Miloševića, koju joj je Akademija dala na korištenje. Za dane Bosansko-hercegovačke kulture održanim u Francuskoj, Natalija je komponovala djelo pod nazivom „Sjećanje na Francusku“. Nastupala je širom BiH: Banjaluka, Sarajevo, Tuzla (Tuzlanske večeri muzike) Brčko, (U susret proljeću), Foča ali i u regionu i inostranstvu: Slovenija (Kranj fest), Crna Gora (Montenegro Musić festival), Austrija (gmunden, svjetski susrti mladih violinista, kao predstavnik BiH). Član je udruženja Muzičkih umjetnika RS. Za kulturni centar Banski dvor Banjaluka izdala je 2010. godine CD sa svojim kompozicijama u cilju promocije klasične muzike kod nas. Pohađala je mnogobrojne master časove kod istaknutih profesora iz inostranstva: Le Fi Fu (Vietnam), Stefan Kamilarov (Beč), F. Bjorn (Švedska).

Vlado Danić (pijanista), rođen 1984. godine u Drvaru.
Srednje muzičko obrazovanje i Akademiji umjetnosti završio u Banjaluci u klasi prof. Nevene Popović. Angažovan u muzičkoj školi ,,Vlado S. Milošević” kao klavirski saradnik-korepetitor na gudačkom odsjeku i odsjeku solo pjevanja. Koncertantno i u nastavi sarađivao sa klasama profesora Maje Jokanović, Slobodana Gerića, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Brane Petrovića.