JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši vas poziva na promociju romana „Sve moje sestre“ autorke Laure Barne, koja će biti održana u četvrtak, 30. septembra sa početkom u 19 časova.

U romanu su oživljeni svi najznačajniji momenti iz života književnog velikana, jedinstvenog Rastka Petrovića, od prelaska Albanije 1915, školovanja u Parizu i učestvovanja u osnivanju novog umjetničkog pokreta, preko diplomatske službe i mnogobrojnih putovanja do poslednjih godina provedenih u Vašingtonu.

Sa posebnom toplinom prikazan je Rastkov odnos prema sedam sestara, od kojih je najbliži bio sa Nadeždom, velikom srpskom slikarkom.

Laura Barna je pripovjedač, prozni pisac, romansijer i esejista. Pored 11 objavljenih romana, autor je i tri knjige pripovjedaka i jedne knjige eseja. Po obrazovanju je istoričar umetnosti i iza sebe ima više od 300 publikovanih stručnih radova u domaćoj i stranoj periodici. Dobitnica je više nacionalnih književnih nagrada, a njene priče i eseji prevedeni su na mađarski engleski, poljski i slovački jezik. Član je Udruženja književnika Srbije, pokretač mnogih akcija za popularizaciju i širenje kulture, autor književnog i umjetničkog programa „Isidora nas sluša“, koji se održava u Кući kralja Petra Prvog na Senjaku.