LAKTAŠI, 25. avgusta – U petak, 25. avgusta u 19 časova, izložbom slika u Centru za kulturu i obrazovanje u Laktašima biće svečano zatvoren Dvanaesti saziv likovne kolonije “Lasta 2017” koji je trajao od 18-25. avgusta 2017. godine.

3

Tokom cijele sedmice jedanaest umjetnika iz Republike Srpske i Srbije stvaralo je u nadahnutoj atmosferi Likovne kolonije “Lasta” u Laktašima prenoseći svoja unutrašnja osjećanja, ali i ona koja je budilo okruženje na platna. Posjetioci će tako, na zatvaranju, imati priliku pogledati umjetnička djela nastala na ovogodišnjoj koloniji koja će ujedno obogatiti i njen fundus.

2
Ono što ovu koloniju čini posebnom je “miks” umjetnika u zreloj stvaralačkoj fazi i njihovih mlađih kolega. Tako je bilo i ove godine gdje su svoj doprinos umjetnosti talentom dali: Miloš Vujić, Davor Grabovac, David Dronjak, Nikolina Peslać, Jagoda Šestić, Dragana Karanović, Branka Janković Knežević, Slobodan Knežević, Lazar Marković, Milan Matavulj i Boris Eremić.Selektor ovogodišnje kolonije je istoričar umjetnosti gospođa Vidosava Grandić. Specijalni gosti na ovogodišnjoj koloniji bili su akademski slikar Milovan Čikić i strip autor Milorad Vicanović Maza.
1
Selektor ovogodišnje kolonije bila je istoričar umjetnosti gospođa Vidosava Grandić.