LAKTAŠI, 21. juna – Promocijom knjige poznate književnice Vesne Dedić, sinoć u Laktašima, zvanično je otvorena trinaesta po redu manifestacija “Laktaško ljeto 2018”.

Vesna Dedic

Manifestaciju je otvorio predsjednik Skupštine opštine Laktaši, Boris Spasojević, poželjevši posjetiocima dobru zabavu i ugodne ljetne dane tokom svih manifestacija u okviru “Laktaškog Ljeta 2018.”

LLJ

Prisustvo mnogobrojnih posjetilaca i gostiju ove večeri obećava da će manifestacija, kako prošlih, tako i ove godine biti uspješna.

Druženje sa Vesnom Dedić, ženom koja je sama po sebi neodoljiva i zanimljiva, učinila je živopisnim i direktor Javne ustanove Narodna biblioteka “Veselin Masleša”, Laktaši, Dijana Trubajić, koja je svojim pitanjima podstakla teme zanimljive sinoćnoj publici.

Na pitanje koliko puta je u životu patila u ljubavi i mislila da nikada neće pronaći onog pravog, Vesna kaže:

“Ne mogu sad da brojim, ali baš sam patila. Mislim da je broj dvocifren, ali ne zato što sam mislila da neću pronaći onog pravog, već zato što sam verovala da je taj za kojim patim pravi i jedini. Neodoljiv. S vremenom naučiš da se može odoleti svakom, a ponekad ipak bude kao kod Cvetajeve „Mogu i bez lutaka i bez muškaraca, ali sam sa tobom poželela da to ne mogu“.

Čuli smo i priču o “ženskoj sreći”, o toj nasušnoj potrebi jedne žene, da je neko koga voli, svojevremeno zagrli, poljubi, stegne za ruku…i kako je onda dan u koji krene bezbrižan, i lak jer je dobila vjetar u leđa, i zna da ima svoju sigurnu luku.

 

LLJ1
Gosti i posjetioci na kraju večeri uživali su u muzici Bojana Rakočevića i Nikoline Kalajdžić. Pjesme “Podsjeti me šta to  bješe ljubav”, “Zlatni dan”, “Odiseja” i mnoge druge učinile su da ovo veče zasija, i da emocije o kojima je Vesna pričala dobiju na snazi.

35695393_1982742145091506_7469450205125935104_n