LAKTAŠI, 14. maja – Uprkos nevremenu, i poplavama koje su zadesile reon, iz banjalučkog Vodovoda, ali i iz KP “Budućnost” Laktaši, obavještavaju stanovništvo da je voda za piće ispravna, osim u Bakincima, gdje je došlo do zamućivanja vode, o čemu su građani blagovremeno obaviješteni.

voda4--1024x681

 

Kako meteorolozi kažu, najveći talas padavina je iza nas, a već od vikenda stiže ljepše i stabilnije vrijeme. Najveće padavine zabilježene su tokom jučerašnjeg dana i u jutarnjim satima.

Već krajem dana i od sutra i vodostaj rijeka trebao bi se smanjiti. Potvrdio je to za Radio Sarajevo meteorolog amater – Nedim Sladić, koji je još sredinom prošle sedmice upozorio na moguće poplave uslijed velikih padavina.

 

– Padavine bi trebale postepeno jenjavati na većem prostoru naše zemlje, mada na istoku može još uvijek biti padavina. Mislim da smo s glavnim udarom završili u jutarnjim satima i nakon ovog dana polako ide primirje kojim će se atmosfera koliko-toliko smiriti. Biće malo lokalnih pljuskova, a od vikenda očekujemo poboljšanje vremena – rekao je Sladić.