LAKTAŠI, 08. aprila –  Danas je u Laktašima organizovana podjela sadnica drveća, koje su dodijeljene Laktašima zahvaljujući akciji „Posadi svoj hlad“. Pomenuta akcija bila je aktuelna u januaru ove godine,i uspješno je okončana zahvaljujući svim našim sugrađanima, koji su putem društvenih mreža učestvovali u prikupljanju glasova. Sadnice su obezbjeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmjerena ka borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se djele dvogodišnje sadnice bijelog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbjedite čist vazduh vama i vašoj porodici!

“Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo. Iz tog razloga i realizujemo Projekat „Posadi Svoj Hlad“, kako bismo nadomjestili nedostatak zelenila u urbanim gradskim sredinama. Naš plan je, da u narednim godinama podjelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mjesta za život svih nas”, kažu organizatori.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije „ Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma ( WEF ) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rješenja. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.