LAKTAŠI, 30. maja – Fudbaleri Laktaša su u posljednjoj domaćoj utakmici za ovu sezonu savladali glavnog rivala Slobodu iz Mrkonjić Grada minimalnim rezultatom (1:0). Početak susreta obilježio je šampionski špalir, kojim su igrači Slobode čestitali Laktašima na osvojenom prvom mjestu, nakon kojeg su predsjednici klubova Miroslav Bojić i Borislav Šarić razmijenili prigodne poklone. U prvom poluvremenu Laktaši su imali potpunu terensku incijativu, a najbliže da je kruniše bio je prvo Zelenika u 23. minuti. Najljepši trenutak na susretu desio se u 35. minuti. Mihajlo Amidžić je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara majstorski naciljao i postigao možda jedan od najljepših golova Laktaša ove sezone. Sloboda je u 38. minuti ostala sa desetoricom, budući da je Slaviša Maksimović zaradio drugi žuti karton u kratkom roku, spriječivši izglednu kontru. Sa 1:0 se otišlo na pauzu.

Tokom pauze između dva poluvremena, predsjednik Bojić uručio je na poklon dresove pojedincima koji su obilježili istoriju Laktaša.

U drugom poluvremenu lopta je opet više u nogama ”bijelih” ali bez konkretnije završnice; gost i dalje bez prave šanse. I onda praktično iz ničega Sloboda u 72. minuti stiže do prilike da preko ”kreča” dođe do izjednačenja. Grešku u odbrani Laktaša morao je popravljati golman Tadić, pritom iznudivši opravdan penal za protivnika. Priliku da stvari vrati na početak imao je Komljenović, ali Tadić čita njegovu namjeru i brani penal, što je izazvalo delirij na prepunim tribinama.

Do kraja susreta Laktaši su pokušavali da povećaju prednost, ali najbliže golu bila je Sloboda u 91. minuti, kada lopta završava za malo pored gola.

Poslije utakmice Laktašima je uručen pehar i medalje. Medalje je uručio generalni sekretar FSRS Ognjen Valjić, dok je pehar kapitenu Branku Kelemanu predao član Izvršnog odbora FSRS Ognjen Žmirić.

Ova utakmica bila je svojevrstan organizacioni test za naš klub, kojeg je po mišljenju svih prisutnih FK Laktaši položio desetkom.

U posljednjem kolu ove sezone gostovaćemo Dubravama 5. juna.

LAKTAŠI: Tadić, Perić, Telić, Ostojić (od 46. Aulić), Keleman, Petković, Arežina (od 73. Radetić), Stojičić (od 60. Stamenković), Amidžić, Milojević (od 73. Trivan), Zelenika (od 84. Erceg). Trener: Miljan Bajić

SLOBODA: Zeljković, Gavrić (od 60. Đaković), Eskić (od 80. Nikić), Đukanović, Mitrić, Anđelić (od 46. Savić), Soldat, Vučković (od 75. Zec), Komljenović, Koprivica, Maksimović. Trener: Darko Maletić

FK Laktaši