LAKTAŠI, 24. marta – Danas je, u Skupštinskoj sali Opštine Laktaši, održana sedma sjednica Štaba za vanredne situacije, kojom je predsjedavao Komandant Štaba Ranko Karapetrović.

opstina

Prva tačka dnevnog reda odnosila se na trenutnu epidemiološku situaciju na području opštine, gdje su, u poslednja 24 časa, 183 lica u kućnoj izolaciji, 85 lica je u izolaciji jer su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajevima na virus, pod zdravstvenim nadzorom je 312 osoba, a zabilježen je jedan novi zaraženi virusom korona, tako da je trenutno evidentirano 7 pozitivnih lica.

Prema izvještajima sa terena, iznesenih od strane komunalne policije, inspekcije i policije, nema nepravilnosti, kada je riječ o licima u izolaciji.

Takođe, kada je riječ o prijedlogu mjera, dogovoreno je da se, preko Savjeta mjesnih zajednica i JU Centar za socijalni rad, identifikuju ugrožena lica kojima je potrebna pomoć za pribavljanje životnih namirnica, a u ovaj vid pomoći uključio se i market Fortuna iz Klašnica.

IMG-a778adf71314ab3ac8fa70cd82bd5590-V-1-250x220

Komandant Štaba, po trećoj tački dnevnog reda, izvijestio je članove da je dogovoreno korištenje hotela „Ćubić“ za potrebe stavljanja lica u karantin, te da je potrebno pronaći još jednu lokaciju za lica koja prekrše rješenje o izolaciji.

Direktorica Doma zdravlja informisala je prisutne da će od sutra biti ponovo reorganizovan način rada Doma zdravlja, zbog potrebe slanja ljekarskih timova na dežurstva u formirani karantin na graničnom prelazu Gradiška. O novom režimu rada Doma zdravlja, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

Opština Laktaši