LAKTAŠI, 22. avgusta – Petnaesti saziv likovne kolonije „Lasta 2020” zvanično je počeo svečanim otvaranjem izložbe slika likovne kolonije „Lasta 2019“ u JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši.

„LASTA 2020” Otvoren Petnaesti saziv likovne kolonije u Laktašima
Foto: Centar za kulturu i obrazovanje/Laktaši

Posjetioci su imali priliku da uživaju u različitostima prikazanim u 22 umjetničke slike nastalih za vrijeme prošlogodišnje kolonije, kada su umjetnici stvarali po slobodnom izboru. Tako će i ove godine na koloniji, koja nije tematski uslovljena, radovi proisteći prvenstveno iz trenutne inspiracije umjetnika.

Na likovnoj koloniji „Lasta 2020”, koja će trajati do 26. avgusta, zbog novonastale situacije izazvane korona virusom, učestvovaće devet umjetnika iz Republike Srpske, a to su: Drago Handanović iz Doboja, Milovan Čikić iz Gradiške, Milica Tošić iz Prijedora, Anja Stojanović, Dajana Jekić, Tamara Bojić, Davor Grabovac i Mihajlo Nikolić iz Banja Luke i Mihailo Rakita iz Bakinaca.

– Iako je ove godine organizacija nešto drugačija i imamo manji broj učesnika, smatramo da to neće uticati na kvalitet i raznovrsnost radova kojima će JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši obogatiti svoj fundus i omogućiti publici da uživa u različitostima koje se na kraju spoje u jednu cjelinu zvanu umjetnost – rekli su iz Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Srpskainfo