LAKTAŠI, 30. novembra – Organizacija utakmica u Laktašima FIBA Lige šampiona bila je impresivna, rekao je Dejan Lekić, menadžer takmičenja Svjetske košarkaške asocijacije.

Zbog rata u Izraelu, sportski klubovi ove države prinuđeni sa da međunarodne utakmice igraju u inostranstvu.

Grad Laktaši odmah je košarkaškim klubovima ponudio gostoprimstvo, pa su tako sinoć u ovom gradu utakmicu odrigrali Bursa i Hapoel Holona. Organizacija utakmice je ocijenjena besprijekorno, pa su predstavnici Igokee dobili brojne pohvale.

– Definitivno kada sami učesnici daju visoke ocjene, onda znate da je sve bilo impresivno. Lično nisam iznenađen, jer znam o kakvom ozbiljnom klubu se radi i ljudima koji vode brigu o organizaciji – istakao je Lekić.

On naglašava da je utakmica Igokee u utorak bila je svojevrsni test svega.

– Žao mi je što publika ne može da prisustvuje utakmicama, jer radi se o košarkaškom spektaklu – dodao je Lekić.

Prema njegovim riječima FIBA uvijek poštuje interni zakon i protokol regiona i države gdje se igraju utakmice.

– Na veliko zadovoljstvo, protokoli su u Laktašima i Republici Srpskoj ispoštovani maksimalno. Svi se osjećaju kao kod kuće. Zahvaljujem se javno KK Igokea, rukovodstvu kluba, ali i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je prisustvovao svim utakmicama uživo. Ovo nije prvi put da Igokea, Laktaši, Banjaluka i Republika Srpska budu neutralni dom ekipama iz drugih zemalja. Slična situacija je bila za vrijeme kovid pandemije – poručio je Lekić.

Glavni menadžer izraelskog Hapoel Holona Roj Dvora zahvalio je Košarkaškom klubu Igokea za gostoprimstvo i organizaciju meča FIBA Lige šampiona sa turskom Bursom koji je sinoć odigran u Laktašima.

Večeras u Laktašima igraju Hapoel Јerusalim i Galatasaraj.

– Sa sportskog aspekta velika utakmica, koja u direktnom prenosu ide u više od 30 zemalja širom svijeta. Nema sumnje da očekujemo istinski košarkaški spektakl, sa besprijekornom organizacijom, kakva je bila i do sada – zaključio je Lekić.

Podsjećamo, turski košarkaški klubovi Bursaspor i Galatasaraj svoje utakmice FIBA Lige šampiona protiv Hapoel Holona i Hapoela iz Јerusalima odigraće u dvorani u Laktašima.

Turski klubovi nisu mogli da garantuju bezbjednost izraelskim klubovima u svojoj zemlji, pa je pronađeno kompromisno rješenje. Obje utakmice igraju se bez prisustva publike.