LAKTAŠI, 07. jula – Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice iz Laktaša čiji su inicijali A.B. zbog počinjenog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a dan nakon što je pušteno na slobodu ovo lice je ponovo uhapšeno jer je pijano upravljalo motornim vozilom.

Lice A.B. uhapšeno je u petak, 3. juna, u 12.15 časova u Banjaluci, te je nakon kriminalističke obrade pušteno na slobodu u 21.10 časova, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o navedenom krivičnom djelu, te da izvještaj protiv A.B. bude dostavljen u redovnoj proceduri.

Iz banjalučke policije navode da je o ovom slučaju obaviješten i Centar za socijalni rad.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u subotu, 4. jula, u 00.05 časova u mjestu Jakupovci, opština Laktaši, uhapsili isto lice zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, te mu izdali prekršajni nalog za počinjeni prekršaj.

U saopštenju je navedeno da je istog dana od ovog lica oduzeta lovačka puška “CZ”, za koju nije posjedovao odobrenje.

O navedenom je obaviješten dežurni sudija Suda za prekršaje Banjaluka koji se izjasnio da protiv A.B. u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj o počinjenom prekršaju iz Zakona o oružju i municiji.