Određeni broj budućeg osoblja već je na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima

Prije nešto više od mjesec dana i zvanično je potvrđen dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu. Svoje poslovnice planiraju otvoriti u Sarajevu, Banjaluci i Brčkom.

Međutim, Lidl je izgleda već počeo sa zapošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima, prenosi Patrija.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH neće biti prije kraja naredne godine.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar.

Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM. Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22.

Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić. Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.

Oslobođenje.ba