LAKTAŠI, 13. avgusta – „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši, za 23. avgust 2018. godine zakazao je svečano otvorenje izložbe slika Dvanaestog saziva likovne kolonije „Lasta 2017“ kojom će, ujedno, biti ozvaničen i početak rada Trinaestog saziva likovne kolonije „Lasta 2018“.

lasta za najavu

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 23. avgusta 2018. godine s početkom u 20 časova u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši.

Posjetioci će imati priliku uživati u različitostima prikazanim u 30 radova nastalih na prošlogodišnjoj koloniji koja nije bila tematski uslovljena. Tako će biti i ove godine, kada će umjetnici stvarati po slobodnom izboru, odnosno djela će nastajati u zavisnosti od njihove trenutne inspiracije.

Na likovnoj koloniji „Lasta 2017″, koja je trajala od 18. do 25. avgusta, učestvovalo je 13 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, čije radove ćete moći vidjeti na izložbi. To su: Miloš Vujić, Davor Grabovac, David Dronjak, Nikolina Peslać, Jagoda Šestić, Dragana Karanović, Branka Janković Knežević, Slobodan Knežević, Lazar Marković, Milan Matavulj, Boris Eremić, Milovan Čikić i Milorad Vicanović – Maza.

FOTO

Na likovnoj koloniji „Lasta 2018”, koja će trajati u periodu od 23. do 30. avgusta, učestvovaće 10 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske a to su: Biljana Vuković, Vesna Marković, Maja Dodig, Ognjen Tepavčević, Miloš Vučen, Emilija Boroja, Dejan Kovačević, Snježana Domazet i Tanja Pikula.

Selektor ovogodišnje kolonije je istaknuta istoričarka umjetnosti, gospođa Vidosava Grandić, koja je, za ovu izložbu istakla kako „Pejzaž kao inspirativni podsticaj, a koji je tematski najbrojniji na radovima nastalim u ovom sazivu, obeležava pre svega, divergentnost u transpoziciji motiva. Prenošenje viđenog, kreće se u rasponu od realnog do ekspresivnog, od geometrijskog do apstrakcije ili panoramskog doživljaja“

Organizator, JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši će i ove godine, uz jedno lijepo druženje, obogatiti svoj fundus kvalitetnim umjetničkim djelima raznovrsnih stilova te će na taj način omogućiti publici da uživa u različitostima koje se na kraju spoje u jednu cjelinu zvanu umjetnost.