LAKTAŠI, 05. februara – Smilje (immortelle) mnogi povezuju sa besmrtnošću. Cvet ove biljke nakon branja ne vene, ne menja boju i dugo zadržava miris. Pogodan je za rešavanje mnogih zdravstvenih, ali i estetskih problema, pa se danas smilje često koristi i u antiejdž kozmetici. Zašto jutros pričamo o smilju? Povod je neobičan prijedlog za ljeto koje je pred nama – Aroma seminar koji će se održati u Čapljiini, a organizatori su sa prostora bivše Jugoslavije.

smilje 2

Aroma Seminar održaće se od 18. do 21. jula 2019. godine u Čapljini u Bosni i Hercegovini u organizaciji aromaterapeuta i zaljubljenika u aromaterapiju iz Banjaluke, Beograda i Zagreba.

Seminar je osmišljen tako da bude spoj praktičnih i teorijskih znanja o aromaterapiji i njenoj svakodnevnoj primjeni, a pored učenja biće organizovani izleti i obilasci poznatih turističkih destinacija ovog kraja.

Fokus seminara je na smilju – proizvodnja eteričnog ulja smilja, obilazak destilacije, branje smilja, kao i mogućnost primjene smilja u kozmetici i svakodnevnom životu. Učesnici seminara dobiće poklon pakete smilja u kojima će se nalaziti hidrolat i visokokvalitetno eterično ulje smilja, kao i krema i sapun na bazi smilja, ali i diplomu da su završili Aroma seminar.

Planirano je detaljno upoznavanje ovog kraja, kao i druženje sa domaćinima i lokalnim stanovništvom.

Prisutni će obići plantaže smilja Park sunca “Immortel group”, a predavači koji će održati predavanja na seminaru su poznati i priznati aromaterapeuti iz regije: Mirela Roguljić Kovačević (Mirela i Milica aromatherapy & natural cosmetics) iz Banjaluke i Goran Klemen (Svjesnost & Spoznaja) iz Zagreba. Učesnicima će se predstaviti i predavač Ivana Milunović (Klementina kozmetika) iz Beograda i jedan od organizatora seminara Bane Radosavljević, proizvođač ulja “Natura Oleum” iz Beograda.

Seminar je planiran da traje četiri dana, što podrazumijeva tri noćenja u hotelu „Park“ (u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) na bazi polupansiona (doručak i večera) u Čapljini, a prevoz će biti organizovan iz Banjaluke, Zagreba i Beograda.

Broj učesnika na seminaru je ograničen, a prijave se primaju do kraja marta. Naknadne prijave će se primati samo u slučaju ako ostane slobodnog mjesta.

Više o planu puta možete pročitati na FB stranici

 

VIŠE INFORMACIJA

Banjaluka (BiH)

Mirela Roguljić Kovačević, predavač i aromaterapeut (mirelark@gmail.com, 066 842 842)

Maja Isović Dobrijević, organizacija seminara (maja.isovic@gmail.com, 065 612 939)

Zagreb (Hrvatska)

Goran Klemen, aromaterapeut i predavač (klemen.goran@gmail.com, 091 727 04 94)

Beograd (Srbija)

Bane Radosavljević, proizvođač i organizator (bane.radosavljevic80@gmail.com, 064 432 94 72)