”19. april 2021. je dan koji nam je kompletno promjenio brak. Počeli smo da radimo zajedno kao vozači u međunarodnom transportu”, započeli su svoju priču o ljubavi Snežana i Đorđe Mandić iz Gradiške.

”Oboje smo odrasli u porodicama vozača kamiona, tako da se ljubav prema kamionima rodila od malih nogu. Prošle godine smo odlučili da našu ljubav i ljubav prema kamionima ujedinimo. Šansu da ostvarimo svoj san pružila nam je firma Jambrek Transporti. Mnogi su odbili da prime početnika i ujedno ženu koja želi da radi kao vozač kamiona. U toku polaganja za CE kategoriju svi su govorili da pravimo ogromnu grešku, ali za nas se ta odluka ispostavila kao pun pogodak. Prednosti ovog posla su avantura, sloboda i ono najbolje – plaćeni smo da putujemo. Naravno, ovaj posao ima jednu manu, a ta je šta smo odvojeni od porodice i prijatelja, ali ono što nas gura naprijed je da radimo ono šta volimo. Najljepše prizore smo doživljavali jutarnjom vožnjom uz Azurnu obalu uz prve zrake sunca”, kazala je Snežana.

Morda je slika naslednjega: 2 osebi in ljudje stojijo

”Trenutno vozimo na relaciji Italija – Španija, volimo malo toplije krajeve. Kako smo počeli raditi zajedno, provodimo puno više kvalitetnog vremena zajedno. Imajući vašeg supružnika sa vama ne samo da ćete se još više zbližiti, već će vam pomoći da se borite protiv osjećaja samoće, koju vozači doživljavaju kad voze sami. Najljepši osjećaj je kada vidim svoju suprugu kako uživa onog momenta kada sjedne za volan i pokreće kamion. Ona stalno govori kako je moćan osećaj da mali čovjek može da pokrene ogroman kamion. Ono što je jako bitno je što umjesto poziva kući da joj čujem glas, taj glas imam pored sebe”, istakao je Đorđe.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba, stati in na prostem

Kako su istakli zajedno dokazuju primjer drugima, da se ohrabre na ovakav korak, ali poručuju da je jako bitna ljubav prema ovom poslu, a ne samo novac, za kojim mnogi samo idu.

”Za ovaj posao potrebno je naravno i mnogo razumjevanja i tolerancije između supružnika. Nema opcije ”trebam vrijeme za sebe”, zaključio je bračni par Mandić iz Gradiške.