LAKTAŠI, 01. januara – Nepopustljiva u svojoj moći, nepokolebljiva u svojoj vjeri i neumorna u svojoj odanosti, ljubav nikad ne umire. Naš je zadatak da vjerujemo u nju i ne gubimo nadu kada nas prekrije tama, a ona postane teško vidljiva. Ona je još uvijek ovdje i ima snagu udahnuti život i vatru u nekad prazna pluća…

Što je ljubav?

Čitavog sam života pokušavala shvatiti što znači prava ljubav. Što je to? Kako znati kakav je to osjećaj? Kako znati je li riječ o pravoj ljubavi? Je li to zov nečega iz druge dimenzije? Je li nemoguće da takva sreća postoji? Postoji li za svakoga od nas samo jedna ljubav ili se to mijenja s našim razvojem tijekom života? Kako možemo znati da smo je pronašli?

Ovo me navelo da se više pozabavim proučavanjem srodnih duša, blizanačkih duša, blizanačkih plamenova i osjećaja jedinstva. Postala sam učenik ljubavi, proučavajući njezine mnogobrojne priče kako se razvijaju oko mene, nadajući se u svakom poglavlju da ću dobiti dublji uvid u ovaj misterij za kojom sam žudjela u kostima.

Simbol izdržljivosti ljubavi

afrički simbol ljubaviAfrički simbol ljubavi “Odo NNyew Fie Kwan“Prije otprilike sedam godina, naišla sam na jedan simbol koji se koristi u Južnoj Africi, a pripada skupu simbola po imenu Adinkra. Njegovo je ime “Odo NNyew Fie Kwan“, a znači “Ljubav nikad ne gubi svoj put kući“. To je prekrasan simbol izdržljivosti prave ljubavi. Podsjetnik da vjerujemo u ljubav, u nevidljivo, u mogućnost da se ona nalazi negdje na horizontu. Podsjetnik da će ljubav uvijek na neki način pronaći način da bude tamo gdje treba biti.

Je li moguće da nas ljubav nikada nije izgubila iz vida? Je li ljubav nešto što nas neprestano prati, čak u najmračnijim, najtežim i najnesigurnijim trenucima? Kako možemo vjerovati u nešto o čemu se tako često priča, a tako se rijetko viđa? Zašto nam tako lako promiče?

Mi se skrivamo od ljubavi. Skrivamo se u starim vezama, starom životu i starim uvjerenjima. U našoj percepciji da smo nedostojnosti stvarne ljubavi, štitimo se onime što nam više ne odgovara. Sa svakom zvijezdom padalicom zaželimo pronaći ljubav, istovremeno sumnjajući u njezino postojanje. Pišemo o njoj, pjevamo o njoj i posvećujemo život razmišljanju o njoj, dok cijelo vrijeme sumnjamo da ne zaslužujemo ono o čemu sanjamo. Mi žudimo za njom, a skrivamo se ispod pokrivača čvrsto sklopljenih očiju.

Čega se toliko bojimo?

Ranjivosti. Predaje. Otpuštanja kontrole. Promjene. Svoje nedostojnosti. Svoje stvarnosti. Vjerovanja. Svoje vidljivosti. Otpuštanja starih uvjerenja. Nade. Odbijanja. Protiv svih se tih komponenti borimo, a zapravo se želimo potpuno otvoriti i dopustiti nekome da uđe.

Toliko se bojimo odbijanja, da gutamo vlastite riječi. Toliko smo slijepi na svoju vrijednost i dragocjenost, da gutamo vlastitu istinu. Toliko smo gluhi na zov svoga srca, da gutamo svoje najdublje osjećaje, želje i potrebe.

Oh, umorna ratnice, spusti taj težak oklop koji štiti tvoje srce. Vremenu borbe protiv valova ljubavi došao je kraj.

Ljubav nikad ne umire

Ljubav nikada ne gubi svoj put kući, ona je u nama čitavo vrijeme; ona je žarki svjetionik koji obasjava našu obalu. Ona uvijek teče prema nama i u nama.

Nepopustljiva u svojoj moći, nepokolebljiva u svojoj vjeri i neumorna u svojoj odanosti, ona nikad ne umire. Naš je zadatak da vjerujemo u nju i ne gubimo nadu kada nas prekrije tama, a ona postane teško vidljiva. Ona je još uvijek ovdje i ima snagu udahnuti život i vatru u nekad prazna pluća.

Naš je najveći izazov prigrliti sebe u potpunosti i voljeti se dovoljno da nikad ne prestanemo vjerovati da smo vrijedni ljubavi o kojoj sanjamo. Kada u potpunosti prihvatimo saznanje da je ljubav nešto stvarno i da je po rođenju zaslužujemo, lakše ćemo vjerovati u njezino postojanje i nećemo pristajati ni na što manje od onoga što nam pripada. Postat će sve lakše duboko u našim srcima znati da ljubav nikad ne gubi put do nas, jer mi jesmo ljubav i ovo je put koji se razvijao iz ljubavi. Da će prava ljubav koja nam je suđena uvijek pronaći svoj put i da je naše povjerenje u nju dio vjere u ljubav.

I tako, nastavljamo naš vječni put dešifriranja jezika ljubavi.

Nek’ nam je sa srećom.

Izvor: thegoddescircle.net