PALE, 10. januara – Dan Republike Srpske, svečano se proslavlja i u domu Nikolića. Trobojka se zaviorila na kući, ali i na prozorima. Saša Nikolić, pripadnik je MUP-a RS.
vlcsnap-2019-01-09-19h36m33s318

Kada nije na dužnosti piše pjesme. Opjevao je i 9.januar.

“Republiko Srpska zemljo slavna, otadžbino moja pravoslavna rođendan ti srećan zemljo mila, Bog te čuvao i sreća pratila”, kaže Saša.

Za pjesmu, nagrađen je na međunarodnom takmičenju u Ljubljani. Izdao je osam knjiga pjesama, ali ova mu je kaže posebno draga, jer je i sam učestvovao u stvaranju Republike Srpske. O tome, kaže, često priča i svojim  nasljednicima.

“Učim djecu da nikad ne zaboravi i da vole svoju otadžbinu, našu RS, ona nam je svetinja i rođena je na blagoslov Boga, na Dan Stefana Svetoga prvomučenika, neka živi i ovom prilikom želim da čestitam svim građanima Republike Dan i krsnu slavu RS”, kaže on.

I mlađi Nikolići, kažu da uživaju u prazniku. Vole folklornu tradiciju, ali ih posebno čini ponosnim to što su Pale kolijevka Srpske, ali i mjesto njihovog rođenja.

“Srpkinjica, ja sam jedna mala, rođena sam ovdje na sred grada Pala, gdje i naša Srpska Republika, čast i ponos to mi je velika”, izrecitovala je Nevena Nikolić.

“Godišnjicu stotu mi slavimo od pobjede i svete slobode, čestitam ti moj srpski narode”, uz gusle je otpjevao Đorđe Nikolić.

Čule su se gusle i mnogim paljanskim domovima. Trobojka, kao nikada do sada,  zaviorila se na mnogim kućama i stambenim zgradama pokazujući koliko je Srpska danas ponosna, a ostaće i vječna.

 

ATV