ZENICA, 12. jula – Da ljubav na kraju pobjeđuje, najbolje svjedoči primjer bračnog para iz Zenice koji je nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba i neprospavane noći u ćeliji zeničke policije, odlučio prijeći preko svega, zaboraviti na ono što je bilo i krenuti u nove životne pobjede.

zgrada-zeničkog-MUP

Naime, bračni par prethodno je bio na svadbi, gdje su se napili. Po dolasku kući, posvađali su se, a došlo je i do međusobne tuče. Zeničanin je ošamario svoju suprugu, koja je na nasilje odgovorila tako što ga je kuhinjskim nožem ubola u rame.

Čuvši buku iz stana pijanih supružnika, komšije su pozvale policiju. Ubrzo je stigla patrola te ih oboje uhapsila.

– Tačno je da je u petak došlo do nasilja u porodici, zbog čega su intervenisali i naši pripadnici. To je sve što vam u ovom momentu možemo reći – potvrdio je dežurni policajac u Operativnom centru MUP ZDK.

 

Dug razgovor

Nakon što su im stavili lisice na ruke, oni su se nastavili svađati te pred zeničkim plavcima iznositi prljavi veš. Potom su ih razdvojili i odveli na saniranje povreda.

Njihov ponovni susret desio se iste noći u prostorijama za zadržavanje zeničke policije.

Alkohol je popuštao, a ćelije supružnika dijelio je samo zid. Cijelu noć su razgovarali o svojim problemima. Odlučili su, kako saznaje Avaz, prijeći jedno drugome preko svega, zaboraviti na ono što je bilo i odustati od mogućnosti da krivično procesuiraju jedno drugo.

Srećni i zagrljeni napustili su pritvorske prostorije MUP ZDK, gdje je pao i poljubac pomirenja.

 

Srpskainfo