GRADIŠKA, 12. septembra – Za liječenje Vlade Borkovića iz Gradiške, koji boluje od tumora limfnih žlijezda ili “Hočkinovog limfoma”, prikupljeno je dovoljno sredstava, saopšteno je u opštinskom Crvenom krstu u Gradiški koji je prije mjesec dana pokrenuo humnitarnu akciju.

Vlado-Borkovic-foto-Milan-Pilipovic-1

Za ovog mladića, o čijim zdravstvenim poteškoćama je Srpskainfo više puta pisala, prikupljeno je 92. 682 KM.

To je više od početno planiranih 70.000 KM.U OO Crvenog krsta su precizirali da je posredstvom humanitarnog broja prikupljeno 29.457 KM, a 63.225 KM uplatili su građani, sportski klubovi, udruženja, KUD-ovi i preduzeća na žiro-račune Vlade Borkovića.

 

On je već primio dvije terapije koje pojedinačn o koštaju 7.000 KM, a potrebno je još osam.

– Poslije početne faze liječenja, već osećam pozitivne rezultate. Apetit mi je bolji i mislim da ide na bolje. Što se tiče ostalih terapija sve bih trebao primiti do kraja godine – rekao je Vlado Borković zahvaljujući humanistima koji su shvatili težinu njegovih zdravstvenih problema i materijalno pomogli.

Inače, Crveni krst u Gradiški je posljednjih nekoliko godina uspješno organizovao više akcija tokom kojih je prikupljeno dovoljno sredstava za liječenje ili druge vidove pomoći bolesnim i siromašnim osobama.

 

Srpskainfo