Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika izdato je u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Upozorenje zbog magle izdato je za područja Bihaća i Tuzle, dok je i zbog niskih temperatura na snazi za Sarajevo. Niske temperature očekuju se i u Livnu, Višegradu, Foči i Mostaru, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sokolac je jutros sa minus devet stepeni bio najhladniji u 7.00 časova, dok je u isto vrijeme u Istočnom Sarajevu bilo minus sedam, a u Srebrenici minus šest.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Bileća i Livno minus pet, Sarajevo, Manjača, Bugojno, Grude, Kalinovik i Šipovo minus četiri, Zenica, Široki Brijeg, Han Pijesak, Rudo i Foča minus tri, Višegrad i Ribnik minus dva, Bratunac, Mrkonjić Grad, Bjelašnica i Kotor Varoš minus jedan stepen.

U Kneževu, Sanskom Mostu, Ugljeviku i Novom Gradu izmjerena je nula stepeni, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Srpcu, Bihaću i Tuzli jedan, u Mostaru dva, u Trebinju i na Mrakovici tri, na Borju četiri, a u Neumu sedam stepeni Celzijusovih.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 1, na jugu zemlje i do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Srpskainfo