LAKTAŠI.8.decembra- Mjestimično gusta magla  smanjuje vidljivost i usporava odvijanje saobraćaja na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj, posebno u kotlinama, duž riječnih tokova i preko prevoja.

U područijima sa maglom kolovozi su mjestimično vlažni, a zbog mraza i niske temperature i zaleđeni.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske, zbog niske oblačnosti i smanjene vidljivosti karakteristične za ovo doba godine, vozačima savjetuju oprezniju i sporiju vožnju.

Posebnu pažnju iz AMS skreću vozačima traktora da koriste žuto rotaciono svjetlo, a biciklistima i pješacima koji se, zbog nepostojanja trotoara, kreću kolovozom da koriste svjetloodbojne prsluke, s ciljem bolje uočljivosti na putu.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka – Doboj /dionica Banjaluka – Prnjavor/, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na putevima u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Izvor: SRNA