LAKTAŠI.1.marta- Taman kad se stišala priča oko čudovišta koje se pojavilo u Laktašima, koja je bila aktuelna u januaru ove godine, ponovo imamo priliku da primjetimo, da se među mještanima okolnih sela uveliko prepričava, neprijatno iskustvo nekoliko njih.

Naime, mještani sela Petoševci, već danima pričaju kako se u kasnim noćnim satima, kraj ceste može vidjeti nekakvo čudno stvorenje. Kažu visine oko 2 metra, vrlo tanko, sa upečatljivim očima koje sjaje. Pored toga što izgleda jezivo, vrlo je brzo, pa tako niko ne uspije da ga osmotri malo bolje.

slender_man

U svemu ovome, ima i onih koji na pominjanje čudovišta odmahnu glavom i nasmiju se.

“Znate šta je u pitanju!? Tu gdje se gradi auto-put, jedan dio ceste je ograničen trakom, da ne bi vozači prešli na dio koji se radi. E ta traka se otkinula, i vijori se kad duva vjetar. Meni je sinoć pala na auto, dok sam vozila. U mraku, na prvu, stvarno izgleda čudno, ali kad malo bolje pogledaš, vidi se šta je!”, navode pojedinci iz Petoševaca.

Osim u Petoševcima, priča se proteže i kroz Maglajane, gdje pojedinci ne znaju šta da misle. Kažu veliko oko 2 metra, kao majmun, ima duge kandže, ispušta krikove… Podavilo neke zečeve i golubove u selu.

“Nije mi svejedno, noću ne ostavljam djecu samu niti hodamo vani… Jedni veruju, drugi se smiju… Ne znam.”, priča jedan od mještana.

S obzirom da se radi o pričama koje su nezvanične, i da ne postoje vjerodostojni dokazi o bilo kakvom “čudnom stvorenju”, ostaje samo da sami odlučite, da li da vjerujete ili da se nasmijete na sve ovo.

Redakcija “Glasa Laktaša” samo prenosi utiske i mišljenja, i dok god ne postoje realni dokazi, sva ova priča potvrđuje stav da mitovi postoje da bi se prenosili i da bi se o njima pričalo za dugih zimskih noći.