LAKTAŠI.24.maja-  Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd donirao je “Aerodromu Banjaluka” transportni sistem u vrijednosti 70.000 KM.
Ugovor o donaciji danas su potpisali vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević i generalni direktor “Aerodroma Banjaluka” Miroslav Janjić u prisustvu ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića.

Mahovljani
Trninić je nakon potpisivanja novinarima u Banjaluci rekao da je ova oprema donirana u okviru specijalnih paralelnih veza Srbije i Srpske, a kao posljedica dogovora dvije vlade.

“Naš aerodrom je u fazi investiranja od sedam miliona KM kako bi popravio uslove i bio atraktivniji za avio-saobraćaj, pri čemu nam je dragocjena i pomoć našeg bratskog aerodroma koji je izuzetan u širim okvirima i koji je iskazao spremnost da i ubuduće sarađujemo i da saradnju proširimo”, dodao je Trninić.

Janjić je napomenuo da “Aerodrom Banjaluka” ima izvanrednu saradnju sa Aerodromom “Nikola Tesla”.

“Voljeli bismo da se pridružimo `er` porodici takvog sadržaja kakav je Aerodrom `Nikola Tesla`. Ovo je samo jedna u nizu pomoći ovog aerodroma. Razgovaramo i o drugim sadržajima koji su nam neophodni, ono što oni imaju nasrazmjerno je našem aerodromu i tu su potencijali veliki”, dodao je Janjić.

Vlaisavljević je rekao da je ova donacija organizovana u okviru proslave 55 godina postojanja Aerodroma “Nikola Tesla” Beograd na trenutnoj lokaciji, s ciljem unapređenja saradnje sa “bratskim aerodromom” u Banjaluci.

On je pojasnio da se donacija odnosi na transportni sistem u vrijednosti 70.000 KM.

“Donacija je samo mali dio naše buduće saradnje. U Banjaluku sam došao sa svojim najjačim timom da vidimo šta možemo u ovoj godini uraditi da ispratimo planove Aerodroma u Banjaluci. Vidjeli smo proširenje i radove na aerodromu, nadam se da ćemo se u ovoj godini vidjeti i povodom većih iznosa”, rekao je Vlaisavljević.

Prema njegovim riječima, Aerodrom “Nikola Tesla” ove godine bilježi rekordne poslovne rezultate po broju putnika, avio-operacija i u finansijskom smislu.

Vlaisavljević je naveo da je beogradski aerodrom 2016. godinu završio sa 4,9 miliona putnika, a projekcija za ovu godinu je 5,5 miliona.

On je pozvao Trninića i Janjića na otvaranje trećeg terminala Aerodroma “Nikola Tesla” Beograd za desetak dana, čime se povećava kapacietet sa pet i po na sedam i po miliona putnika godišnje.