LAKTAŠI, 22. januara – Osnovni zadatak Aerodroma Banjaluka biće komercijalizacija aerodroma, te pregovaranja sa svim niskobudžetnim kompanijama koje su zainteresovane za letove iz Banjaluke, zajednička je poruka sa sastanka rukovodstava Aerodroma Banjaluka i Aerodroma “Nikola Tesla” Beograd.Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević istakao je da je rukovodstvo Aerodroma “Nikola Tesla” obećalo pružiti svu moguću podršku u pomenutoj komercijalizaciji, koja bi vrlo brzo trebalo da da konkretne rezultate.

Mahovljani

“Naše opredjeljenje je da imamo više saobraćaja i više putnika. Idemo na to da razgovaramo sa svim niskobudžetnim kompanijama koje budu zainteresovane kako bi imali i u toj sferi određeni broj letova sa banjalučkog aerodroma”, rekao je Kovačević novinarima nakon sastanka rukovodstva dva aerodroma na aerodromu u Mahovljanima.

On je dodao da je u Banjaluku danas došao generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević sa kompletnim timom.

“Uvjerili su nas da će nam Aerodrom Beograd pružiti svu moguću podršku kad je riječ o obuci naših kadrova, ali i svim drugim vidovima saradnje”, rekao je Kovačević.

On je istakao da Aerodrom Banjaluka bilježi veliki napredak, jer dobija novu zgradu, a uskoro počinje i izgradnja novog karga, koja bi trebalo da bude završena polovinom godine, zbog čega će svaka pomoći biti prijeko potrebna.

Kovačević je zahvalio rukovodstvu Aerodroma “Nikola Tesla” na svemu što je do sada uradio za Aerodrom Banjaluka, kao i na tome što su spremni da i dalje ulažu u ovo preduzeće.

Generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević naglasio je da je osnovna tema današnjeg sastanka bila komercijalizacija banjalučkog aerodroma.

“Prema našim analizama, 2018. i 2019. godine banjalučki aerodrom treba i mora da ima tri do pet linija prema zapadnoj Evropi, sa najmanje dvije frekvencije nedeljno i sa potencijalom 90.000 do 100.000 putnika”, naveo je Vlaisavljević.

On je dodao da se ne može govoriti o konkretnim pregovorima sa pojedničnim niskobudžetnim kompanijama, jer to slabi pregovoračku poziciju banjalučkog aerodroma.

“Naša namjera je da idemo jako u tom smjeru komercijalizacije i sav svoj autoritet smo iskoristili da idemo u tom pravcu. Došli smo u Banjaluku da završimo posao”, poručio je Vlaisavljević.

Vlaisavljević je podsjetio da je Aerodrom “Nikola Tesla” prošle godine donirao Aerodromu Banjaluka transportni sistem vrijedan 35.000 evra, a da će uskoro donirati kontradiverziona vrata vrijedna 3.000 evra.

Rukovodstva dva aerodroma danas su razgovarala i sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem.

 

Srna