LAKTAŠI,1.juna- Policija traga za dvojicom pljačkaša koji su provalili u automobil “dačija daster” vlasnika preduzeća “Mesarstvo Stanić” iz Mahovljana kod Laktaša Ljube Stanića i iz njega ukrali 20.000 maraka.

Krađa se dogodila u ponedjeljak u 2.30 časova dok je vozilo bilo parkirano u krugu firme, u sklopu koje se nalazi i kuća ove porodice.

kradja

Ljubo Stanić juče je za “Glas Srpske” ispričao da mu je ukraden novac kojim je kupovao stoku za mesnicu.

“Pretpostavljam da je to neko ko zna čime se bavim i šta radim. Moguće je da sam bio i praćen jer se po snimcima sa kamere može zaključiti da su lopovi išli ciljano po novac koji je bio u kaseti automobila. Za čitavu akciju trebao im je samo minut. U dvorište su ušli na otključanu kapiju. Na vozilu su razbili dva vjetrobranska stakla, bočno i zadnje”, kazao je Stanić.

Ističe da se po snimcima sigurnosnih kamera može vidjeti da su kradljivci starija i mlađa osoba.

“Kriminalci su došli manjim automobilom iz pravca Riječana i parkirali ga blizu kapije. Na sebi su imali fantomke, nosili manje baterije i vjerovatno palice kojima su razbili stakla. Kada su pokupili novac, trčeći su pobjegli na izlaz”, rekao je Stanić.

Slučaj je prijavio policiji, koja je započela istragu.

“Za sada nisam dobio povratnu informaciju da je neko saslušan ili uhapšen. Ovim poslom bavim se više od dvije decenije i do sada se nisam susretao sa ovakvim slučajem. Iz mog dvorišta nikada ništa nije ukradeno. Strah se uvukao u članove moje porodice”, rekao je Stanić.

U Policijskoj upravi Banjaluka do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nismo uspjeli dobiti odgovore u vezi sa ovim krivičnim djelom.

“Dim-dim”

Zbog brutalnog premlaćivanja i pljačke 250.000 evra vlasnika mesne industrije “Dim-dim” u Banjaluci Dušana i Steve Travice policija je prošle godine u akciji “Tiper” uhapsila Nemanju Umjenovića (26) iz Banjaluke.

Prema tadašnjim informacijama, Umjenović je sa još dvije osobe 4. decembra 2015. godine upao u kuću Travice, gdje su supružnike brutalno pretukli pred djetetom i oteli im novac. Pominjalo se da su pored pomenutih evra uzeli i oko 16.000 maraka.

Izvor: Glas Srpske