Poslije šest dana provedenih na pedijatriji dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, ostavljeni dvomesečni dječak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.
mjesto_gdje_je_nadjena_beba_derventa

U bolnici su brinuli o njemu od 24. januara, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stepeni, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorka derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa deteta i tajnosti podataka, nije mogla da otkrije ko će brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu.

– Sve je odrađeno u najboljem interesu djeteta. Ostali organi vode postupke. Šta će se dalje dešavati u odnosu na majku, to nije naš domen. Važno je da je dijete zbrinuto – rekla je Popovićeva, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se nemaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a poslije samo dva sata uspjela je da pronađe i identifikuje odbjeglu majku. Okružno javno tužilaštvo je njen postupak okvalifikovalo kao krivično djelo napuštanja djeteta, zbog čega joj prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.

 

ATV


Novum
Novum
Novum
Novum