LAKTAŠI, 4. decembra – Igokea gazi u ABA ligi. Drugi put ove sezone vezala je četiri pobjede za ostanak na drugom mjestu tabele iza Crvene zvezde.


Mornar je poražen u desetom kolu regionalnog takmičenja rezultatom 84:64, što je bila pobjeda Igokee najvećom razlikom ove sezone. Cijela utakmica bila je u znaku domaćina koji je diktirao tempo i bez većih problema stigao do trijumfa. Trener Vladimir Jovanović imao je luksuz da podijeli minutu svim igračima na ovom meču pa se nakon dužeg vremena u sastavu našao i centar Džeki Karmajkl, kao i Marko Jošilo koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio četiri utakmice regionalnog takmičenja.

– Mornar je ekipa koja je u tranziciji i koja još traži pravi roster ove sezone te je promenio četiri-pet igrača. Nama je ovo bila prilika da se vratimo iz nekih bolesti i povreda koje su nas mučile i naviknemo se na takmičarsku košarku. Ispunili smo sve zadatke, napravili uvertiru za dalje i ne planiramo da stanemo – rekao je Jošilo za “Glas Srpske”.

Prije prinudne pauze uhvatio je odličnu formu. Donosio je veliku energiju u odbrani, dok je napade realizovao u visokom procentu. Pogodio je tri trojke, bez promašaja, protiv Borca u petom kolu, zatim se vratio u desetom kolu i ponovo ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja.

– Ruka je ostala naštelovana… ahahahahaha. Šalim se, naravno, bitno je da smo pobedili i da imamo širinu u napadu te da ne zavisimo od jednog ili dva igrača – dodao je Jošilo.

Iako u ABA ligi igraju sjajno u Ligi šampiona nemaju trijumfa u prva četiri kola.

– Imali smo pehova sa povredama i bolestima, a jedino je poraz od Tofaša bio kiks. Mursija je sjajna ekipa, a protiv Tortone nam je malo nedostajalo da slavimo, a razlog toga vidim u velikom emotivnom i fizičkom pražnjenju protiv Partizana. Sada se okrećemo gostovanju kod Krke u petak i onda da dobijemo Tofaš u gostima čime bismo se domogli trećeg mjesta i baraža za top 16 – naveo je Jošilo.